Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Bekerja Di Subang Jaya

with 2 comments

Salam,

Heh, ku sangka bekerja di GDC sampai ke sudah .. rupanya merempit ke Subang Airport secara nyatanya..

Tak sangka aku, hari Jumaat petang, dapat email mengatakan aku akan ke on-site airline project. Tak sangka aku nama aku naik. Sebab apa? Sebab semua orang dia panggil bagitau. Aku si ram tak kasik tau ape langsung. Sungguh tak kusangka. Bukan apa, kalau tau lebih awal, senang la nak prepare diri. Ni dah jadi camnih, redah je kan. Aku dah mentally lock pasal project airline tu sebab tak sebut nama aku selama dua minggu berturut2..

Aku tak kisah dapat ke idak. Tapi jangan la buat macam ni len kali ram oi. Bini aku ngandung okey. Nasib baik la dapat project dekat sini walau pun setengah orang cakap jauh. Kalau kena gi luar negara mcm ni kalu, aku tak tau apa aku nak cakap. Berenti keja terus kot. Haha.

Apa pun isteri aku terpaksa bawa keta lebih 40km sehari. Bertemankan baby. Hehe, lame isteriku tak bawa kete, sian dia, sebelum ni sedap je nyandor tgk aku bawa kete. Skang dia kena bawa. Hehe, start bulan depan dah nak kena start beli barangan baby dah. Nak cari warehouse sale on baby car seat dan barangan bayi siap2. Nak cari orang leh bela anak aku time kiteorang cari nafkah. Hehe, ade sape2 nak bela ke kat sini :p ..

ahha, apa pun aku terpaksa gi keje naik moto sejauh 12km sehari. Yang best nye start je moto tak yah brek kecuali dah sampai tempat parking. Lebih kurang camtuh la nak cerita tak jem nye dan agak selamat nya.πŸ˜€

cukup update minggu ni.

p/s: lisa, aku tak kena block kat sini.. so tak pakai proxy dah .. lalala~

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

May 20, 2009 at 3:27 pm

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wakakakeh.

    saya mau! saya mau!
    bagi saya bela.

    βœ–β‚ͺ F A R H A N I β‚ͺβœ–

    May 21, 2009 at 12:38 am

  2. Hahahah…bole pecaya ke poni ni?Diri sendirik pon tak terbela. Hoohohoho

    @naBest

    May 21, 2009 at 1:16 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: