Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Gerik-Kuala Kangsar-Taiping

with 5 comments

Salam,

Hari ni aku gi kenduri dengan family mertua. Kenduri di Kuala Kangsar. Dekat sejam gak perjalanan dari Gerik. Kenduri sahabat baik isteri kesayangan aku sewaktu di sekolah menengah. Pkul 12 lebih sampai di tempat kejadian.

Sesudah kenyang makan di kota diraja tersebut. Aku dan famili bertolak ke taiping. Ayah mertuaku ada appointment dengan klinik mata. Semalam abah buat pembedahan mata. So hari ni dia buka mata dia.

Lepas je selesai urusan di hospital, semua buat meeting. Ahaha, bincang nak gi mana. Ani dengan pantasnye menjawab, naik maxwell hill/bukit larut. Hehe, aku pun tak pernah jejak kaki kat sana. So agak teruja la.

Tepat pukul 2.30pm kami naik maxwell hill@bukit larut. Ada 108 selekoh tajam kata pegawai di situ. kami mendaki ke atas dengan menaiki pacuan 4 roda land rover. Tiket rm6 seorang. Pemandu land rover sgt cekap dan laju. siap ambil lajak supaya dpt naik dgn senang. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 30 min.

Sampai di atas, hujan sangat lebat. Tapi still gatal jalan2 dan amil gambar. Ahaha, alang2 sampai, baik ambil sedikit kenangan.

Aha, ckup la update untuk kali ni. Tgk la gambar2 yang sempat aku upload ni. Layan..

Me & my beloved wife @ Bukit Larut

Hujan lebat (CANDID)

Abah baru lepas check mata

Muka cover sorg2 tahan hujan

Pemandangan yang sgt kabus.

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

April 18, 2009 at 1:18 pm

Posted in AnaBest, Family, Kahwin, Leisure, Life

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ijat aku jumpe defect :
    “Tapi still gatal jalan2 dan amil gambar”

    aziz

    April 18, 2009 at 2:55 pm

  2. wah naik Bukit Larut bestnye… Sekolah aku dulu bawah bukit tu jek.. huhu

    Hafizzul Kamarudin

    April 18, 2009 at 3:20 pm

  3. eh. sape tu yg 1 sekolah dgn sy ni?
    huhu. sek sy pon bwh bukit ittuww.

    naik land rover tu mule2 penin! lalalala. bile turun, okei!

    ✖₪ FarhaniFadzil ₪✖

    April 19, 2009 at 4:00 pm

  4. pony – hoho… time naik la best. Mencabar gila. Time turun, gue udah penin penin kepala. Huhuhu..
    Ps: budak atas yg sama sekolah ngn kamu tu,yg sekolah byk bela monyet tu, adalah supersenior kamu. Beliau form5, kamu baru form2..maka kamu ber2 tidak kenal sesama sendiri. Hoho

    @naBest

    April 19, 2009 at 5:22 pm

  5. pona: ooo begitu. haha

    pojat: hepi bday!

    ✖₪ FarhaniFadzil ₪✖

    April 20, 2009 at 7:19 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: