Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Pening~

with 6 comments

Salam,

1- Seperti yang tak dijangka, kerajaan degil dan lupa. Mereka ingat kita tak ikut perkembangan minyak dunia selepas minyak turun RM1.80. Ampeh. Tak pa. Hampa buat la rakyat macam ni. Ingat aku leh lupa ka?

2- Mengandung. Susah nye nak deal ngan insurance company xxx. Aku tak paham la HR buat keje camner. Gile serabut. Nak gi India tak nak cover medical insurance kat sane. Tak paham tul. Abaikan. Apa yang penting aku kena minta doktor mesia kasik acid folik untuk 3 bulan. Senang cite.

3- Palastin. Buat apa nak sedih. Semua mati syahid. Gembira mereka leh mati syahid.
Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah itu mati, (mereka tidak mati) bahkan mereka adalah hidup (secara istimewa) di sisi Tuhan mereka dengan mendapat rezeki.
– Ali ‘Imraan ayat 169

4- Flight confirm: Friday 9 January. Nampak gayanya kalini takde postponed2 dah. Jaga diri elok2 kat sana. Dah mula nampak alahan dah sekarang. Kena kuatkan diri ye sayang. 3 bulan ja. Kejap ja. Pejam celik dah balik Mesia balik.πŸ˜‰

Okesh. Tu update untuk semua orang tau pasal isi hati aku buat masa ni kot. Ngehehe.πŸ˜€

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

January 6, 2009 at 3:31 am

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. kesian ang…takpa..boring2 membujang nanti, mai singgah bangi…hehe…

    hafist

    January 6, 2009 at 4:04 am

  2. dun wori jat, makin jauh, makin rindu..sayang dan cinta makin mendalam dan lagi kuat..erkk…

    p/s: Akak doakan moga ana selamat di sana. Klu boleh pakai yg penutup mulut tu takpe gak..kotor sket bandar dia. Debu dan habuk kan. Tp klu musim sejuk tatau arr…dan Jangan terkejut lak nnti tengok manusia-manusia itu kencing merata-rata di tepi jalan..erkk

    Afida Anuar

    January 6, 2009 at 4:13 am

  3. Good luck to both of u…

    Nuar

    January 6, 2009 at 4:20 am

  4. sedih sbb kematian mereka dlm keadaan yg amat menyayat hati..dan sakit ati atas kekejaman Israel..
    mmg kematian mereka adlh shahid tp pntg utk kita brbuat sesuatu utk selamtkn bangsa se-agama…

    nhusna

    January 6, 2009 at 5:58 am

  5. 1. kerajaan memang hampeh..ingat kita tak ikut perkembangan minyak dunia ke??

    ++ aku memang tak ikut perkembangan minyak pun..semua dapat tau dari ko,enTemmon..update selalu yek..!!

    2. company xxx memang hampeh..tak jaga langsung kebajikan pekerjanya..

    ++ sabar ye,jat n ana..jat,make sure obat-obatan ana tu cukup yek..!!

    3. bile baca entry ko pasal palestin ni,baru terpikir..sedih memang sedih, tapi sebenarnya dorg mati syahid..ok,tak sedih dah..baekk..!!

    ++ bile tgk biter je pasal ni,asyik sumpah seranah je ISRAEL..tambah dosa je taww..

    4. chayookk..2hari lagi nak ke India..hopefully everything will be fine for both of you..

    ++ tak sangka begini sekali rupanya dugaan korg berdua yang baru berkahwin ni,kan??kuatkan semangat,tabahkan hati..pasti ade hikmah disebaliknya..hehe~

    p/s : panjangnye komen..mcm entry pulak..huhu~

    LeLs

    January 7, 2009 at 3:12 am

  6. hurm … sajer-sajer … nak jadi ‘pengkritik bebas’ ke-enamπŸ˜›πŸ˜‰

    humaimee

    January 7, 2009 at 3:16 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: