Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Kisah naik moto

with 8 comments

Salam,

Dulu kala kalau tgk orang naik moto berdua2an, mesti terlintas. Kawen nanti, nak gak la bonceng bini naik moto. Hehe. Mesti best.

So ceritanya semalam aku bawa ana naik moto. Ajakan ayam aku menjadi nyata bila dia excited. Maklumlam, walaupun orang kampung, famili dia semua nek kete. Wakaka. Tinggal mak je, tu pun kadang2. Kite geng la mak :p

Naik je moto tu hajat nak gi cash depo duit untuk bayaran bulanan kete. So gi je la bank. Sampai bank, cash depo siap. Ana cakap. Isk, nape la dekat sangat bank ni. Tetiba dia ajak naik lalu tol. Dia nak rasa orang nek moto kat highway. So, the only thing that came out dari mulut ni, pegang kuat2. Jangan lepas.

Seronok rupanya naik moto berdua ngan isteri. Rasa best. Tapi tu la, dengan size aku yang sangat kecil aku rasa tak leh naik moto jauh2. Penat nanti. Hehe. Apa pun aku sempat la bawa ana nek moto. Sebelum tau dia pregnant. Lepas ni tak leh nek moto tau. Jgn ngidam nek moto sudah :p. And moto sangat bahaya sebab ramai yang bawa kereta, tak penah naik moto. So derang tak tau perasaan dan pengalaman orang bawa moto.

p/s: im very hepi .. hepi mood~! thanks Allah for the gift. Alhamdulillah..

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

December 30, 2008 at 1:04 pm

Posted in Along, AnaBest, Family, Life

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. sy bakal makcik~
    tahniah2. ^___^

    eppygurl

    December 30, 2008 at 1:51 pm

  2. i can’t feel that you both are so happy rite now..

    i’m happy too..

    congratzz to both of you..!!

    LeLs

    December 30, 2008 at 2:05 pm

  3. wahhh…
    congrats ijat!!!
    =)

    sitizero

    December 30, 2008 at 2:43 pm

  4. Congrat ijat.. Nanti mau panggil apakah? bapakkh? ayahkh? abahkh? daddykh? atau papakh?.. hehe

    nectarous

    December 31, 2008 at 2:25 am

  5. poni -> doakan supaya mama ana dan kandungannya sihat ya ..

    lela -> yes u cant feel it .. very the epi .. apa lagi .. nak rasa kena kawen la :p .. terima kasih

    tot -> terima kasih

    hazim -> panggil Walid .. out of ur list ..😛

    M@YaZ

    December 31, 2008 at 3:34 am

  6. Haa .. dah mengandung nih jaga isteri baek2 ek aizat .. slow2 kat bumper ..jaga hati dia .. jaga makan minum .. hehe .. sy dah lalui kursusnya 12 minggu dah setakat nih😉 kihihi

    Muhammad Faheem

    December 31, 2008 at 4:32 am

  7. bapak jat!!

    agHoo

    December 31, 2008 at 9:27 am

  8. Faheem -> waha .. baik faheem .. saya akan lakukan yang terbaik ..

    aghoo -> bile plak nak jadi bapak?? calon dah ada .. tok sah taghuh lama2 na~

    M@YaZ

    January 2, 2009 at 2:55 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: