Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Bahaya .. Polis .. Raja Di Malaysia

with 4 comments

Salam,

Bukan niat nak mengutuk polis. Tapi mmg itu kerja mereka. Mencari kesalahan orang lain. Sebab itu polis di takuti. Kecik2 dulu ada cita2 nak jadi Polis. Leh pegang pistol, naik moto besar. Tapi tak lagi sekarang. Kerja aku didepan Kotak 4 segi ni ja. Menghadap sampai tak tahu waktu dan hari bila dilanda project.

Hah, ini pesanan buat sahabat dan rakan2 sekalian diluar sana. Hujung tahun menjelma sudah. Berhati2 dijalan raya. Jangan ikut sesuka hati. Patuhi segala peraturan jalan raya. Hujung tahun saman pun mesti banyak. Ada orang kata untuk menutup segala baget tahunan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan. Ada orang kata Polis mau cari wang lebih. Apa pun kerja mereka tetap mencari kesalahan manusia. Mereka di bayar untuk itu.

So, sempena hujung tahun ni. Beringatlah semua. Saman paling laju dikeluarkan waktu2 ini~!!!

p/s: Tadi nampak kete polis. Teruja bukan apa, Polis dapat Waja CPS, pastu nampak lagi 2 biji. Then wira 2 biji, pastu pajero sebiji. Rupa2nya, lebih 10 orang polis tengah menyaman manusia yang parking di tempat yang salah. Haha.

and satu lagi pesanan, tak dapat nak online selalu. Sibuk skit. Tapi still apdet jika ada yang mahu dikongsi. Baca blog kawan2? mm..yang mana sempat ja~

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

November 6, 2008 at 3:40 am

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. padan lah lately nih asik nampak abang polisi jek..huhuhu..tp sy mmg pemandu yg slow..takat 80 90km/j jek..kalo mood x berapa nak stabil baru ku memandu dgn ganaz..:-P

    diana

    November 6, 2008 at 4:43 am

  2. jgn lupa pakai tali pinggang.. kang sedar2 ade kat blakang pokok..

    shauqi

    November 6, 2008 at 7:43 am

  3. sebok? r u sure? sebok meronda kot..huhu

    ReeBeLLe

    November 6, 2008 at 8:48 am

  4. didi: ngeheh .. hati2 ya ..

    choki: kat bulatan subang je tu :p

    reen: tau apa tanda nya. Betapa caringnye aku kat ko dan budak2 DBA :p

    M@YaZ

    November 6, 2008 at 9:15 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: