Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Dari Tester Menjadi Programmer

with 8 comments

Salam 14 Ramadhan kepada semua,

Saja nak update kat kawan2 semua yang mengenali diri ini. Aku dah berenti jadi tester untuk sementara waktu. Profession bertukar ke programmer. Nice hah. Dah lama tak buat programming. Setahun ada gak la. Kena berus habis habisan semua logical thinking aku supaya tak berkarat dek manual dan automation testing.

Languange apa? Heh, semestinya bukan java. Lead aku tanya hari tu, mau di releas dari project atau jadi programmer. Aku pikir2, kalau balik cyberjaya, aku dah jadi orang last dalam tester yang ada. Bimaknaha, aku akan jadi priority terakhir untuk mendapat project baru. Setelah pikir dalam 2-3 min. Aku terus jawab aku nak jadi programmer; tapi nak tau kena develop pakai apa dan apa requirement dia.

So lead aku memberitahu, semuanya Visual Basic 6.0. Phew, nasib baik VB ja. So lagi aku pikirkan balik. Tak rugi la aku jadi programmer pun, advantage aku nak masukkan dalam resume. Lagipun automation testing pun banyak pakai VB untuk scripting. Hehe, so aku happy sepanjang Jumaat lepas. YeY.

Maka, bermula dari hari Isnin depan yakni bersamaan 15 September 2008, aku akan bergelar Programmer. Yey~ Cabaran baru. Lagi berat, dan lagi mencabar. Harap dapat redah bersama 6 rakan2 yang lain. Bantu aku ya nanti.πŸ˜€

p/s: WB (Working Boy pun dapat join, lagi gumbira la aku, YeY~!)

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

September 13, 2008 at 2:59 pm

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wah wah ijat!
    untung nyer~

    pas abis 1 project, dpt project lain dh..
    alhamdulillah =)

    so kire nyer, pasnie ijat mmg tak akan balik CS la ek~

    tak besh la camtue!

    =(

    miszacasian

    September 13, 2008 at 5:25 pm

  2. wah wah ijat!
    untung nyer~

    pas abis 1 project, dpt project lain dh..
    alhamdulillah =)

    so kire nyer, pasnie ijat mmg tak akan balik CS la ek~

    tak besh la camtue!

    =(

    miszacasian

    September 13, 2008 at 5:25 pm

  3. Alhamdulillah~ hehe, balik tu mmg terasa nak balik. Tunggu habis semua project kat MAS la. Mungkin setahun dua lagi kot. Hehe. Banyak pending project lagi nih~πŸ˜‰

    M@YaZ

    September 14, 2008 at 12:40 am

  4. Alhamdulillah~ hehe, balik tu mmg terasa nak balik. Tunggu habis semua project kat MAS la. Mungkin setahun dua lagi kot. Hehe. Banyak pending project lagi nih~πŸ˜‰

    M@YaZ

    September 14, 2008 at 12:40 am

  5. aku jugak yang duk idle kat cni..

    sket lagi kene hantar pulang lah..

    sebab dah tade buat apa..

    huuuuu~

    “selamat jadi programmer”

    LeLs

    September 15, 2008 at 2:30 am

  6. aku jugak yang duk idle kat cni..

    sket lagi kene hantar pulang lah..

    sebab dah tade buat apa..

    huuuuu~

    “selamat jadi programmer”

    LeLs

    September 15, 2008 at 2:30 am

  7. best la ko jat.. dpt jd programmer lak.. tester dh.. programmer lak.. best siot..

    aziz

    September 15, 2008 at 5:53 am

  8. best la ko jat.. dpt jd programmer lak.. tester dh.. programmer lak.. best siot..

    aziz

    September 15, 2008 at 5:53 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: