Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Merdeka?

with 4 comments

Salam Semua,

Selamat hari merdeheka semua. Apa pandangan aku meredeka tahun ni? Tiada bezanya bahkan paling teruk sepanjang aku sambut merdeka rasanya. Sebab apa. Aku rasa kekurangan sangat pada kibaran bendera jalur gemilang. Hehe, ntah la, benda tu kecik je. Tapi ntah la, penting untuk tunjukkan semangat tu. Aku sendiri tak kibarkan sebab dok tunggu bendera free tak dapat2. Mungkin sebab budget takde kot government tak bagi free. Tu la, kan ekonomi kita makin lemah sekarang. hehe😀

Apapun aku nak kawan2 layan video ni. Sebuah filem dokumentari oleh Fahmi Reza. Dalam buku sejarah tak ade terang detail macam ni. Baru aku faham UMNO tu sape. Huahaha. Suara Rakyat mmg tak guna dari dulu lagi. Ade duit baru dilayan.😀

Part 1

Part 2

Part 3

Part 4

Regards,
Temmon

Written by aizat84

August 30, 2008 at 5:51 pm

Posted in Documentary, Merdeka

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Darah rakyat masih berjalan
    menderita, sakit dan miskin
    padanya datang pembalasan
    rakyat yang menjadi hakim
    rakyat yang menjadi hakim

    ayuh..ayuh..
    bergerak sekarang

    merah putih panji-panji kita
    merah warna darah rakyat
    merah warna darah rakyat

    lalala~

    LeLs

    September 2, 2008 at 6:34 am

  2. Darah rakyat masih berjalan
    menderita, sakit dan miskin
    padanya datang pembalasan
    rakyat yang menjadi hakim
    rakyat yang menjadi hakim

    ayuh..ayuh..
    bergerak sekarang

    merah putih panji-panji kita
    merah warna darah rakyat
    merah warna darah rakyat

    lalala~

    LeLs

    September 2, 2008 at 6:34 am

  3. Sekarang baru paham. Umno merdeka pun tak semua UMNO yang lakukan. Banyak PKMM dan parti2 “haluan kiri” yang menaikkan semangat merdeka. Tapi mereka ni dilupakan. Kenapa??

    Hangpa pikiaq sendiri~

    M@YaZ

    September 3, 2008 at 12:15 pm

  4. Sekarang baru paham. Umno merdeka pun tak semua UMNO yang lakukan. Banyak PKMM dan parti2 “haluan kiri” yang menaikkan semangat merdeka. Tapi mereka ni dilupakan. Kenapa??

    Hangpa pikiaq sendiri~

    M@YaZ

    September 3, 2008 at 12:15 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: