Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Sapa pandai tolong kira jap

with 12 comments

Salam semua,

Aku tengok2 dan kira secara kasar pun dah nampak. SPR ni telus gila. Dah la tak reti mengira. Haha. nak congak tengok

1.Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR) 31,195 undi.
2.Hanafi Mamat (AKIM) 92 undi.
3.Datuk Arif Shah Omar Shah (BN)15,524 undi.

Undi rosak/Spoilt votes 447 undi

Jumlah mengundi/Votes cast 38,144

==============================================

Cuba tambah undi ketiga2 mereka dan undi rosak. 31195 + 92 + 15524 +447 = 47,258

Tapi jumlah mengundi @ votes cast tu 38,144 sahaja. Aku sangat yakin jumlah tu diambil berdasarkan nama yang pergi mengundi. Maknanya wujud hantu2 datang mengundi di Parlimen Permatang Pauh. Okesh. Meh kita perbezaan antara jumlah sebenar dan jumlah rasmi tu

47,258 – 38,144 = 9114

Jadi, 9114 ni mai mana? Salah siapa? Hantu2 ni memangkah sapa?

Cikgu math aku ngan cukup marah careless mistake nih.

Hangpa pikiaq sendiri la na~

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

August 27, 2008 at 6:20 am

Posted in Politic

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wooo rajinnye ajat pi kira..akak tak terpikir langsung nak kira. Tau menang jek..

    Itu lah, depa ni memang….huh! tu pun lam paper sebokk duk suruh puji SPR sbb telus, kasi anwar menang. Tp still ada yang tak betul!!…haihh

    Afida Anuar

    August 27, 2008 at 6:52 am

  2. Wooo rajinnye ajat pi kira..akak tak terpikir langsung nak kira. Tau menang jek..

    Itu lah, depa ni memang….huh! tu pun lam paper sebokk duk suruh puji SPR sbb telus, kasi anwar menang. Tp still ada yang tak betul!!…haihh

    Afida Anuar

    August 27, 2008 at 6:52 am

  3. haha, biar pi la kat depa. Pening pala.

    M@YaZ

    August 27, 2008 at 7:14 am

  4. haha, biar pi la kat depa. Pening pala.

    M@YaZ

    August 27, 2008 at 7:14 am

  5. isk.. ambo lomah skit ilmu hisab ni….huhuhuhu

    @naBest

    August 27, 2008 at 9:19 am

  6. isk.. ambo lomah skit ilmu hisab ni….huhuhuhu

    @naBest

    August 27, 2008 at 9:19 am

  7. sikit ja? Haha, jangan setaraf SPR sudah~!

    M@YaZ

    August 27, 2008 at 9:33 am

  8. sikit ja? Haha, jangan setaraf SPR sudah~!

    M@YaZ

    August 27, 2008 at 9:33 am

  9. x campur undi rosak lagi… klu campur mungkin dapat balik yg belen tuh..

    Anonymous

    August 27, 2008 at 9:44 am

  10. x campur undi rosak lagi… klu campur mungkin dapat balik yg belen tuh..

    Anonymous

    August 27, 2008 at 9:44 am

  11. ok .. apdet .. tak dapat punya

    M@YaZ

    August 27, 2008 at 9:55 am

  12. ok .. apdet .. tak dapat punya

    M@YaZ

    August 27, 2008 at 9:55 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: