Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Emas turun harga terendah untuk tahun ni~

with 8 comments

Salam semua,

Ada yang berminat in long-term investment? Emas antara yang di jamin. Harta yang tidak rugi disimpan lama2, selain tanah dan rumah. Dulu time pilihanraya turun. Aku tak beruang (berduit :p). Sekarang turun, duit nak kuar kena pikir 2-3 kali. Mau kawen ka mau beli emas. Kalau beli emas setakat sehari dua pastu jual, rugi la aku :s

Apapun nak bgtau kawan2 lain. This is the good time to invest. Kat unit trust ka, emas ka, sebab harga tgh turun dan start it now or regret it later. hehe😉

Screen Capture Maybank arini. Kijang emas dan maybank gold passbook

So, renung2kan dan selamat beramal~!

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

August 15, 2008 at 7:14 am

Posted in Life, Tips

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. jat,cane nak invest pkai gold nih??

    agHoo

    August 17, 2008 at 5:32 am

  2. jat,cane nak invest pkai gold nih??

    agHoo

    August 17, 2008 at 5:32 am

  3. Heh. Boleh kalau maybank ko boleh invest pakai PASSBOOK. macam ko bukak account la. Yang bestnya ko akan dapat sijil emas brapa gram emas ko ada. Sijik tu yang mahal Dan sangat laku. Passbook ni satu kelemahan dia. Ko kena ada min 2 ke 3 gm emas dalam account tu kecuali ko nak tutup account tu baru dia kasik semua.

    Kalau ko nak puas hati lagi, ko beli kijang emas. Ko jaga sendiri. Hehe. Kijang emas ni macam gold coin la. Ko bleh beli kat bank negara atau mana2 cawangan maybank terpilih.

    Untuk penerangan lebih lanjut. Ko suref site maybank http://www.maybank2u.com.my/promotions/goldcoin.shtml

    M@YaZ

    August 18, 2008 at 2:31 am

  4. Heh. Boleh kalau maybank ko boleh invest pakai PASSBOOK. macam ko bukak account la. Yang bestnya ko akan dapat sijil emas brapa gram emas ko ada. Sijik tu yang mahal Dan sangat laku. Passbook ni satu kelemahan dia. Ko kena ada min 2 ke 3 gm emas dalam account tu kecuali ko nak tutup account tu baru dia kasik semua.

    Kalau ko nak puas hati lagi, ko beli kijang emas. Ko jaga sendiri. Hehe. Kijang emas ni macam gold coin la. Ko bleh beli kat bank negara atau mana2 cawangan maybank terpilih.

    Untuk penerangan lebih lanjut. Ko suref site maybank http://www.maybank2u.com.my/promotions/goldcoin.shtml

    M@YaZ

    August 18, 2008 at 2:31 am

  5. sekor kijang mas tu bape hengget??

    agHoo

    August 18, 2008 at 6:26 am

  6. sekor kijang mas tu bape hengget??

    agHoo

    August 18, 2008 at 6:26 am

  7. Kalau ikut chart yang aku post tu. 1/4 OZ = RM728. Tapi tak pernah tgk live lagi. Tak besar mana pun rasanya. Paling besar 1 OZ = RM2807. Boleh pi Bank Negara sendiri. Maybank ikut harga semasa, tapi dalam website maybank ikut harga pagi hari tu sahaja.😀

    M@YaZ

    August 18, 2008 at 7:04 am

  8. Kalau ikut chart yang aku post tu. 1/4 OZ = RM728. Tapi tak pernah tgk live lagi. Tak besar mana pun rasanya. Paling besar 1 OZ = RM2807. Boleh pi Bank Negara sendiri. Maybank ikut harga semasa, tapi dalam website maybank ikut harga pagi hari tu sahaja.😀

    M@YaZ

    August 18, 2008 at 7:04 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: