Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Pesanan Rojak Mak Bee Dan Pekasam telah di buka

with 22 comments

Assalamualaikum dan selamat pagi,

Hari Jumaat yakni bersamaan 1 Aug aku akan berada di Alor Star, Kedah. Tujuan utama melawat ibunda dan ayahanda tercinta di kampung. Maka sambil menyelam minum air. aku membuka tempahan untuk semua kawan2 untuk menempahnya dan segala barang akan di ambil terus dari Pekan Rabu.

Berikut adalah sedutan2 barang yang dijual :p

Kuah Rojak Mak Bee dijual pada harga RM10 untuk 3 bekas diatas

Ni ikan pekasam (diperam .. bau cam haram.. serious) .. Macam ni la korang dapat nanti

Goreng sahaja, tambah bawang besar dengan cili. Cedap ho~!

Untuk Ikan Pekasam, harga tak ditetapkan. Sebab sentiasa berubah. Maka bagitau jenis ikan (selalu ikan darat/sungai) spt ikan sepat, puyu dan sebagainya. Belian Ikan pekasam boleh ditetapkan dengan harga (contohnya bgtau aku nak ikan pekasam sepat rm10) atau pun dengan menilai berat ikan tu (cth: nak ikan perkasam puyu 2kg keh)

Barang2 lain boleh juga tempah. Tak kisah nya😀

So, anda boleh sms ke 013 352 6642 atau pun terus je tinggalkan pesanan kat ruang komen post ni keh😀

More about ikan pekasam click here, here

Regards,
TeMMon

Written by aizat84

July 30, 2008 at 4:27 pm

22 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mau 3Pek/Bekas ya rojak Mak Bee

    Siti Zakiah

    July 30, 2008 at 5:05 pm

  2. Mau 3Pek/Bekas ya rojak Mak Bee

    Siti Zakiah

    July 30, 2008 at 5:05 pm

  3. wah! kiah jadi org pertama!! Nak order jugak…. tingin ikan pekasam!! Nak ikan pekasam sepat rm10 ye..tp kasi la lebih2 skit.. hehehe (~~,)V

    @naBest

    July 31, 2008 at 1:47 am

  4. wah! kiah jadi org pertama!! Nak order jugak…. tingin ikan pekasam!! Nak ikan pekasam sepat rm10 ye..tp kasi la lebih2 skit.. hehehe (~~,)V

    @naBest

    July 31, 2008 at 1:47 am

  5. Dik Jat, Ikan Perkasam RM10, Kuah Rojak Mak Bee RM10 tau.

    Fadhil

    July 31, 2008 at 2:34 am

  6. Dik Jat, Ikan Perkasam RM10, Kuah Rojak Mak Bee RM10 tau.

    Fadhil

    July 31, 2008 at 2:34 am

  7. Ikan Pekasam rm10

    Kak Ijan (DBA)

    July 31, 2008 at 5:25 am

  8. Faheem 3 pack rojak kan .. rm10 .. sorry la malas nak simpan dalam enset .. balik aku check comment2 kat sini

    M@YaZ

    July 31, 2008 at 5:25 am

  9. Ikan Pekasam rm10

    Kak Ijan (DBA)

    July 31, 2008 at 5:25 am

  10. Faheem 3 pack rojak kan .. rm10 .. sorry la malas nak simpan dalam enset .. balik aku check comment2 kat sini

    M@YaZ

    July 31, 2008 at 5:25 am

  11. wahh.. nape aku xde ingatan yg aku bg komen kt ats ni. sapa gune name aku~

    ijat.. aku nk rojak mak bee 3 bekas. ikan pekasam xde ikan laut ke? sume mmg ikan sungai ek?

    siti zakiah yg sebenar

    July 31, 2008 at 3:15 pm

  12. wahh.. nape aku xde ingatan yg aku bg komen kt ats ni. sapa gune name aku~

    ijat.. aku nk rojak mak bee 3 bekas. ikan pekasam xde ikan laut ke? sume mmg ikan sungai ek?

    siti zakiah yg sebenar

    July 31, 2008 at 3:15 pm

  13. ahha .. mmg ikan sungai sahaja .. hehe .. okesh .. rojak di terima .. (aku yang tulis kat atas tu .. takut aku yang ilang ingatan :p)

    M@YaZ

    July 31, 2008 at 5:47 pm

  14. ahha .. mmg ikan sungai sahaja .. hehe .. okesh .. rojak di terima .. (aku yang tulis kat atas tu .. takut aku yang ilang ingatan :p)

    M@YaZ

    July 31, 2008 at 5:47 pm

  15. On Behalf of K.Fiza

    Gelama Masin 2 pek

    Nurha Fizah

    August 1, 2008 at 8:01 am

  16. On Behalf of K.Fiza

    Gelama Masin 2 pek

    Nurha Fizah

    August 1, 2008 at 8:01 am

  17. jat, sempat lg ke ni nk pesan rojak mak bee 10hinggit? uhuhu

    areknee

    August 2, 2008 at 12:54 pm

  18. jat, sempat lg ke ni nk pesan rojak mak bee 10hinggit? uhuhu

    areknee

    August 2, 2008 at 12:54 pm

  19. eh x jd la rojak mak bee.. nak jeruk.. pesan jeruk salak sebungkus.. lg jeruk mangga (kaler kuning tu).. bole x?? camne die kira jeruk ek? pki kilo2 ke? klo kilo2 beli la sepuluh ringgit setiap satu.. uhuhu.. thanks!

    areknee

    August 2, 2008 at 2:57 pm

  20. eh x jd la rojak mak bee.. nak jeruk.. pesan jeruk salak sebungkus.. lg jeruk mangga (kaler kuning tu).. bole x?? camne die kira jeruk ek? pki kilo2 ke? klo kilo2 beli la sepuluh ringgit setiap satu.. uhuhu.. thanks!

    areknee

    August 2, 2008 at 2:57 pm

  21. okesh .. berita terima ..

    sesapa nak order lagi. Semua di buka sampai pukul 1 petang esok. FIRM~!

    M@YaZ

    August 2, 2008 at 3:12 pm

  22. okesh .. berita terima ..

    sesapa nak order lagi. Semua di buka sampai pukul 1 petang esok. FIRM~!

    M@YaZ

    August 2, 2008 at 3:12 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: