Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Kerajaan dan Polis

with 4 comments


Hari ni ramai officemate datang lambat. Kenapa? Hehe once again police buat roadblocks kat semua jalan menuju ke KL. Why this is happening? Takut kat rakyat ke? Takut kerana salah kan? sebab kalau berani tak perlu la buat roadblocks kat semua jalan dan tol. Pergi jaga kat area yang penting2 je macam masjid jamek, masjid negara, dataran merdeka, klcc, pasar seni, tempat anwar ditahan dan sebagainya. Ini bukan menyelesaikan masalah.

Semua nya nak seksa rakyat. Kenapa?

  • Minyak – sekarang ni minyak naik, bazir je atas jalan sebab jem
  • Masa – semua rakyat bekerja dan perlu ikut masa. Kami makan gaji dan kami perlu tepati masa

Memang patut la rakyat makin membenci kerajaan. Kerajaan tak pernah nak merasai derita rakyat.

p/s: gambar sekadar hiasan

Daripada maklumat inteligen yang diperolehi pihak polis, KDN dan Kerajaan Be End menerima tekanan hebat diluar dugaan daripada rakyat pelbagai lapisan dan kaum melalui email, telefon, dan lain-lain menuntut DSAI dibebaskan serta-merta. Kami difahamkan ada mesyuarat tergempar sedang dibuat sekarang dan keputusan mungkin dibuat membebaskan DSAI malam ini juga kerana Kerajaan Be End takut gelombang kebangkitan rakyat akan menumbangkan mereka.

Quote from: Zulkifli Noordin

Written by aizat84

July 17, 2008 at 2:26 am

Posted in Life, Politic

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Itu namanya Malaysia tercinta. Negara yang ‘aman damai’.

    Owhh ‘aman’nya malaysia dengan pemerintahan be end ni…

    Be end.. bila la lagi nak end..huhh!!

    Afida Anuar

    July 17, 2008 at 3:17 am

  2. Itu namanya Malaysia tercinta. Negara yang ‘aman damai’.

    Owhh ‘aman’nya malaysia dengan pemerintahan be end ni…

    Be end.. bila la lagi nak end..huhh!!

    Afida Anuar

    July 17, 2008 at 3:17 am

  3. hahaha ..

    POLIS RAJA DI MALAYSIA

    M@YaZ

    July 17, 2008 at 3:36 am

  4. hahaha ..

    POLIS RAJA DI MALAYSIA

    M@YaZ

    July 17, 2008 at 3:36 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: