Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Sepi yang menyepikan dan hampir diketepikan.

with 6 comments


I’m back again, nak review filem SEPI arahan kabir bakhtiar.

First of all aku ni jarang tgk movie melayu, except pelakonnya ada pelakon peberet melayu terakhir. Sape?? Nama pelakon paberat aku tu kat Malaysia “Patko Cenwa” atau nama kat siam “Afdlin Shauqi”. Hehe😉

ada 3 cerita berbeza yang disatukan pada satu tempat kejadian. Kalau korunk dah tgk citer vantage point paham la apa aku maksudkan tu.

First citer pasal Adam(Afdlin) yang berjaya buka business kedai makan dan gubah kek untuk org kawen. Tapi dia tak kawen2 lagi. Dia suka kat Ilyana(Vanidah) tapi minah tu nak kawen ngan orang len. Sepi la tuh kan. Haha
Then pasal Sufi(Tony Eusoff) seorang MD/CEO jenama kasut roadrunner. haha. Sangap sebab ape? Sepi sebab tunggu Marya(Eja), bini orang.
Then last kali pasal Imaan(Baizura) students arts. Dia buat puisi Sepi ni kononnya. Complicated life la pompuan ni. hehe.

So korang tertanya aku kan cerita ni best ke tak? Hehe. Cerita ni SANGAT SLOW bagi aku yang tak jiwang karatz. Haha. Tapi ending dia kuat la bagi aku. Sangat terasa feeling tapi tak terlentok lagi la kan. Hahaha.

Nice movie nyway.

My rating: 6/10

pictures taken from Sepi

Written by aizat84

July 6, 2008 at 3:33 am

Posted in Leisure, Life, Movie

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ko bwk bantal x tgk citer tu? hahaha..

    aziz

    July 6, 2008 at 6:30 am

  2. ko bwk bantal x tgk citer tu? hahaha..

    aziz

    July 6, 2008 at 6:30 am

  3. waaahhh…sgguh x sangke ko g tgok cite melayu eh…sbb setahu aku ko mmg x layan cite melayu..boleh tau ape kah faktor2 yg buat ko tgok?? =D huhuhu

    hunnyBie

    July 6, 2008 at 12:28 pm

  4. waaahhh…sgguh x sangke ko g tgok cite melayu eh…sbb setahu aku ko mmg x layan cite melayu..boleh tau ape kah faktor2 yg buat ko tgok?? =D huhuhu

    hunnyBie

    July 6, 2008 at 12:28 pm

  5. eh ainor ni, macam kite kenal rapat gile je. Mane ko tau aku tak suke tengok cerita melayu. Aku layan je melayu pun.

    ajiz. aku tak yah bantal pun dah lentoq. haha.

    M@YaZ

    July 7, 2008 at 2:13 am

  6. eh ainor ni, macam kite kenal rapat gile je. Mane ko tau aku tak suke tengok cerita melayu. Aku layan je melayu pun.

    ajiz. aku tak yah bantal pun dah lentoq. haha.

    M@YaZ

    July 7, 2008 at 2:13 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: