Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Current Politik kat Malaysia

with 4 comments

Assalamualaikum semua,

Jarang instinct aku suruh aktifkan keyboard melebihi “ctrl”+”c” dan “ctrl”+”v”. Tapi sebabkan politik negara Malaysia ni aku tetiba nak luahkan apa aku rasa dalam hati ni.

Bagi aku, dari mata aku aku nampak semua gila kuasa. Why? semua lawan tuduh menuduh antara satu sama lain. Tapi yang best, our PM still cool. Terbaik betul la PM kita ni. Apa pun kes yang di lemparkan, apa yang penting keikhlasan menerima teguran dan mengaku kesalahan. Tak kisah la sapa diri kita ni. Buat apa menipu di dunia ni sedangkan kita akan diseksa di akhirat. Aku pun mengingatkan diri aku juga. Aku ni pun jahil bab2 agama nih.

Dr. M, you are so good in government administration till people can’t track any negativeness of you while you was Prime Minister. Bagus menyuarakan pendapat Malaysia yang paling dibanggakan. Semua dunia kenal Dr. M. Tapi lepas letak jawatan, ramai yang mahu mencungkil balik rahsia2 beliau, tapi still kebal sebab banyak benda dia dapat cover dan still berani.

to current DPM, aku rasa betul la kata Kit Siang, rehat2 la dulu seminggu. It’s ok for us. Bernafas lah dan berfikirlah dengan sewaras-warasnya. Kami rakyat akan menyokong semua turning point baik oleh pemimpin2 Melayu khususnya.

Untuk Anwar, you so good in protecting and projecting kehendak rakyat. Betul bagus, but in my opinion, you should stay in Keadilan and Parti Rakyat dan menang lebih dari 1/3 kerusi parlimen. It should be good enough i thinks.

Pak Lah, well semua dah bgtau dan masih sayangkan beliau dengan undian PRU lepas. Harap terima lah nasihat kami supaya tinggalkan post sebagai PM. Should pass it to others to show their talents. Maybe new PM yang umur lingkungan 50tahun. Energetic but for many people opinions, it is impossible.

Bagi rakyat Malaysia semua termasuk diriku ini, marilah sama2 kita berdoa kehadrat Allah supaya dijauhkan dari bala bencana akibat kecelaruan yang berlaku dalam politik negara. Kalau kita bising2 pun, kita ja yang terhimpit antara “mereka”.

Untuk menteri2 kabinet Malaysia, tidak ada peluangkah untuk mahasiswa melampirkan kertas kerja untuk membantu kerajaan dalam melaksanakan ekonomi dan politik lebih cemerlang. Ramai mahasiswa yang bijak antara kita, cubalah beri perluan kepada meraka mengutarakan idea2 yang bernas. Dengarlah sebentar ilmu2 yang ada di dada mereka.

“Ya Allah, ampunilah kami ini, kami adalah hamba-Mu yang tak lari dari kesilapan. Kurniakanlah kami pemimpin yang soleh dan sering bertindak adil kepada kami. Kamu mahukan keamanan dan keakraban antara ummah. Amin~!”

Written by aizat84

July 3, 2008 at 5:38 pm

Posted in Politic

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. “Ya Allah, berilah kami kekuatan untuk menegakkan agamaMu di negara ini, jangan Kau lemahkan semangat kami yang lemah ini, dan berilah Kami kekuatan untuk menghadapi pemimpin-pemimpin yang zalim itu. Ya Allah, kami mohon padaMu, tunjukkan lah kami semua jalan kebenaran, bimbinglah kami dan bukakan lah pintu hati mereka yang telah tertutup untuk menuju jalanMu ya Allah. Amin”

    Afida Anuar

    July 4, 2008 at 1:19 am

  2. “Ya Allah, berilah kami kekuatan untuk menegakkan agamaMu di negara ini, jangan Kau lemahkan semangat kami yang lemah ini, dan berilah Kami kekuatan untuk menghadapi pemimpin-pemimpin yang zalim itu. Ya Allah, kami mohon padaMu, tunjukkan lah kami semua jalan kebenaran, bimbinglah kami dan bukakan lah pintu hati mereka yang telah tertutup untuk menuju jalanMu ya Allah. Amin”

    Afida Anuar

    July 4, 2008 at 1:19 am

  3. thanks kak fida😉

    sama2 kita doa ya~!

    M@YaZ

    July 4, 2008 at 1:30 am

  4. thanks kak fida😉

    sama2 kita doa ya~!

    M@YaZ

    July 4, 2008 at 1:30 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: