Life & Leisure

Steps of life to be remembered

Newly domain change

leave a comment »

Salam,

Saja je nak test wordpress. Try to be impressed, but still it is not so new. Easy to learn for newbie like me. It is not difficult but i would like to explored it as deep as i can. Then i will decide rather to stay @ blogger or change to wordpress..

Regards,

TeMMon~

Written by aizat84

June 23, 2009 at 7:23 am

Posted in Leisure, Life

Tagged with , ,

Aku dapat offer baru~!

with 3 comments

Offer dari

Aku pening nak memilih~

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

June 22, 2009 at 3:05 am

Posted in Leisure, Life, Test Engineer

Ahad~!

leave a comment »

Salam,

Ahaks, hari ni aku ingat nak rehat sampai pening pala. Tapi tak dpat..

Awal2 pagi aku dah bangun ngadap tv. Tapi utk sementara ja. Lepas beberapa min aku tidur balik.

Skang sebenarnya aku tak brapa leh tidur dgn nyenyak. Banyak menda aku pikir. Pikir pasal kompeni xxx, kompeni abc dan juga kompeni myz.. Bangun jap je.. Mesti pikir benda2 tu.. Haish..

hari ni, Filzah yakni kawan aku dan isteriku di UIA selamat melahirkan anaknya yang sulung. Aku ingat nak gi jap lagi di hospital ampang puteri. Kena gi cepat. Kalau tidak terlepas mcm kelahiran anak naufal+hasnah dan fad+ainen.

So, jap lagi kena cari adiah baby gurl yang dilahirkan pagi tadi. Ahaks, x sabar nak tunggu anak sendiri keluar. Kalau tgk due date mule la aku cuak. Haish.

Btw, aku dah buat decision pasal kerjaya aku. aku harap semuanya smooth tanpa ada ganguaan yang tak diingini..

Takziah pada nuar yang baru lepas eksiden moto. Haish, Nasib baik luka kecil ja. Kalau teruk tak tau la. Tergelincir katanya.

Hum, k lah, tuh je update utk hari ni kot. Ahaha. Mari serbu ampang puteri..

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

June 21, 2009 at 6:27 am

Posted in Uncategorized

Happy Birthday Nurulazwa~!

with 3 comments

Salam, (entri busan lagi~)

Dari aku busan tunggu semua minah2 ayu dan control ni habis makan. Aku tangkap, aku upload lagi best..

Hepi Besday Wawa~!

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

June 16, 2009 at 4:53 am

Posted in Leisure, Life, Makan

Sahabat terbaik~!

leave a comment »

Salam,

Oleh kerana pagi ni bosan dan gersang di opis aku try ingat perbualan ngan sahabat baik aku. Skulmate aku yang sangat sengal. Selamat Pengantin Baru Asyraf Che Lat~!!! Nah hadiah kahwin hang~!

  • Sahabat: “Assalamualaikum, jat, apa habaq?”
  • Aku: “walaikumusalam, wey terap ang pa habaq, awat call aku waktu2 kerja ni, ada tawaran menarik ka?”
  • Sahabat: “haha, jat, aku ada hajat besar ni?”
  • Aku: “Hajat apa ni weh? nak kawen ka? Jangan kata kenduri hang esok?”
  • Sahabat: “Ha, tu la masalahnya, kenduri esok”
  • Aku: “Ha, elok la, len kali sejam lagi nak kenduri baru habaq, Dah la kenduri kat Kedah. Nk beli tiket kapai terbang

Har har har~! Bengong ang nih~!

Regards,
TeMMon~!

Written by aizat84

June 16, 2009 at 2:17 am

Posted in Kahwin, Leisure, Life

If you had the US$131.7m paid for Ronaldo what can you buy?

leave a comment »

MANCHESTER United have accepted a world record bid of £80mil (US$131.7mil) from Real Madrid for Portuguese winger Cristiano Ronaldo.

But what else can you buy for with this amount?

Here are a few ideas:

  • As many as 1.31 million Apple iPhones.
  • You can buy 93 Bugatti Veyron cars, each costing £850,000 (US$1.4mil).
  • It can fly a person to the International Space Station three times, with spare change of more than £15mil.
  • You can buy a Big Mac for the entire population of Canada.
  • It can buy around 138,000oz of gold.
  • It could buy you 80% of the £100mil being sought for the purchase of English Division Two club Newcastle.

*repost from star online

Written by aizat84

June 13, 2009 at 4:37 am

Posted in Uncategorized

Offer letter~!

with 2 comments

Salam,

“Salam, Encik Mohd Aizat ye?, saya dari “abc”, nak beritahu yang aizat punya offer letter dah siap dan boleh di ambil di office”

Ahaha, expected and dont know what to say. Kalau takde project dulu mungkin aku paling excited kat office. Tapi dah masuk project ni, hem, tgk la camner kan. Ahah.

So apa plan aku? Hehe, gi amik offer letter tu dulu. Kalau nak berenti 2 months notice skang ni. Then yang pasal business pun aku ingat nak fully run tahun depan. ahaha, pening pala pikir masa depan aku dan keluarga. Yang penting sekarang family la.

So, mari kita serbu office “abc” tersebut untuk lihat apa yang dia offer..

Regards,
TeMMon~

Written by aizat84

June 11, 2009 at 2:26 am